

MCERI Annual Meeting (Virtual)

November 5-6, 2020

Agenda

DAY 1 – Thursday, November 5, 2020

9:00 AM	Opening Remarks Akhil Datta-Gupta and Michael J. King, Texas A&M University (15 min)
9:15 AM	Hybrid Physics and Data-Driven Modeling for Unconventional Field Development - Onshore US Basin Case Study Jaeyoung Park (25 min)
9:40 AM	Efficient Physics-Informed Neural Networks for Modeling Unconventional Reservoirs Using Diffusive Time of Flight <i>Tsubasa Onishi (25 min)</i>
10:05 AM	Computing Pressure Front Propagation Using the Diffusive Time of Flight in Structured and Unstructured Grid Systems Via the Fast Marching Method <i>Hongquan Chen</i> (25 min)
10:30 AM	Break (20 min.)
10:50 AM	Robust CO ₂ Plume Imaging Using Joint Tomographic Inversion of Distributed Pressure and Temperature Measurements Changqing Yao (20 min)
11:10 AM	Improved Distance Based Upgridding and Diffuse Source Upscaling for High Resolution Geologic Models <i>Issac Liu</i> (20 min)
11:30 AM	Guest Presentation – Occidental Petroleum USA Yuxin Ben (30 min)
12:00 PM	Guest Presentation – Los Alamos National Laboratory Hari Viswanathan (30 min)
12:30 PM	Introductions (10 min.)
12:40 PM	Lunch (50 min.)
1:30 PM	SPADES: Data Driven Analysis of Unconventional Reservoirs Jaeyoung Park (45 min)
2:15 PM	DESTINY: Streamline Based History Matching and Reservoir Management/Optimization <i>Changqing Yao (60 min)</i>
3:15 PM	MEETING ADJOURNED



DAY 2 – Friday, November 6, 2020

9:00 AM	Data-Driven Rate Optimization under Geologic Uncertainty Deepthi Sen (25 min)
9:25 AM	3-D Rapid Coupled Flow and Geomechanics Simulation Using the Fast Marching Method <i>Kazuyuki Terada</i> (25 min)
9:50 AM	Flow Visualization Using Streamlines in Dual Porosity Dual Permeability Reservoir Models <i>Hongquan Chen</i> (25 min)
10:15 AM	Detailed Fault Modeling at the Azle Site and the Site-Specific Seismological Model to Assess Potential Induced Seismicity Jaeyoung Park (25 min)
10:40 AM	Break (20 min.)
11:00 AM	Introductions (10 min)
11:10 AM	Polymer Flood Injection Rate Optimization under Operational Constraints <i>Ao Li (20 min)</i>
11:30 AM	Data Driven Reservoir Modeling using Recurrent Neural Network for Texas CO2-EOR Field Masahiro Nagao (20 min)
11:50 AM	Application of the Diffusive Time of Flight to a Data Driven Approach for Decline Curve Analysis Venkata Chavali (20 min)
12:10 PM	Discussion and Wrap-up
12:40 PM	Lunch (60 min.) FMM Simulation: Technology Transfer Presentation
1:40 PM	GRACE Masahiro Nagao / Tsubasa Onishi (45 min)
2:10 PM	SWIFT Issac Liu (45 min)
2:55 PM	MEETING ADJOURNED