

MCERI Annual Meeting

La Torretta Lake Resort, Montgomery, Texas November 2-3, 2017

Agenda

DAY 1 - Thursday, November 2, 2017

7:30 AM	Breakfast
8:00 AM	Opening Remarks Akhil Datta-Gupta and Michael J. King, Texas A&M University
8:30 AM	History Matching of Frequent Seismic Surveys Using Seismic Onset Times at the Peace River Field, Canada <i>Gill Hetz (25 min.)</i>
8:55 AM	Post-Combustion CO2 EOR Development in a Mature Oil Field: Model Calibration Using a Hierarchical Approach Feyisayo Olalotiti-Lawal (25 min.)
9:20 AM	Flow Simulation of Complex Fracture Systems with Unstructured Grids using the Fast Marching Method Changdong Yang (25 min.)
9:45 AM	Rapid Coupled Flow and Geomechanics Simulation using the Fast Marching Method Atsushi Iino (20 min.)
10:05 AM	Break (25 min.)
10:30 AM	A Revised Evaluation of the Seismicity in the Azle area using Coupled Fluid Flow and Geomechanical Modeling Rongqiang Chen (20 min.)
10:50 AM	Multi-resolution Parameterization with Multi-objective Genetic Algorithm for Efficient History Matching <i>HyunMin Kim (20 min.)</i>
11:10 AM	Dynamic Upscaling and Downscaling in High Contrast Systems Krishna Nunna (20 min.)
11:30 AM	Anisotropic Fast Marching Methods for Reservoir Models with Complex Geometries in Corner Point Grids <i>Chen Li (20 min.)</i>
11:50 PM	Lunch (50 min.)
12:40 PM	Demonstration of the Production Data Analysis Tool <i>Xu Xue (20 min.)</i>
1:00 PM	Poster Session (30 min.)
1:30 PM	Industry Presentation To be announced (30 min.)



2:00 PM	Rapid Simulation of Complex Fracture Network using the Fast Marching and EDFM Method <i>Xu Xue</i> (20 min)			
2:20 PM	Streamline Tracing in Embedded Discrete Fracture Model Hongquan Chen (20 min.)			
2:40 PM	Field Application of Asymptotic Solutions to the Diffusivity Equation <i>Zhenzhen Wang</i> (20 min.)			
3:00 PM	Break (20 min.)			
3:20 PM	Quantitative Production Data Analysis from Unconventional Reservoirs with a Novel Approach: Meramec Field Applications Jaeyoung Park (15 min)			
3:35 PM	Theoretical Investigation of the Transition from Spontaneous to Forced Imbibition <i>Lichi Deng (15 min.)</i>			
3:50 PM	Application of Multistencil FMM and Application of FMM into Heterogeneous Dual Porosity Media <i>Kenta Nakajima</i> (15 min.)			
4:05 PM	Numerical Simulation and Optimization of EOR using wettability Alteration in Tight Oil Reservoirs Hey Young Jung (15 min.)			
4:20 PM	Discussion and Wrap-up Michael J. King and Akhil Datta-Gupta, Texas A&M University (40 min.)			
5:00 PM	Adjourn/Reception			
6:00 PM	Dinner			
DAY 2 – Friday, November 3, 2017				
7:30 AM	Breakfast			

7:30 AM	Breakfast
8:00AM	Opening Remarks Akhil Datta-Gupta and Michael J. King, Texas A&M University
8:15AM	DESTINY: Tracing and Inversion Hongquan Chen
9:15 AM	FMM Demonstration Hye Young Jung
10:15 AM	Break
10:45 AM	LINK-WELLOPT: Fast Marching Commercial Petrel Plug-in Xu Xue
11:15 AM	SWIFT: Upgridding and Upscaling Krishna Nunna
12:00 PM	Lunch and Adjourn