

MCERI Annual Meeting

La Torretta Lake Resort, Montgomery, Texas November 3-4, 2016

Agenda

DAY 1 – Thursday, November 3, 2016

7:30 AM	Breakfast
8:00 AM	Opening Remarks Akhil Datta-Gupta and Michael J. King, Texas A&M University
8:30 AM	Rapid Simulation of Unconventional Reservoirs with Multiphase Flow and Compositional Effects Using the Fast Marching Method <i>Atsushi Iino (25 min.)</i>
8:55 AM	A Novel Approach to Production Transient Analysis and Flow Diagnostics in Unconventional Reservoirs <i>Xu Xue</i> (25 min.)
9:20 AM	Rapid Refracturing Candidate Selection in Shale Reservoirs Using Drainage Volume and Instantaneous Recovery Ratio <i>Changdong Yang (25 min.)</i>
9:45 AM	Asymptotic Solutions to the Diffusivity Equation: Rate and Boundary Effects <i>Zhenzhen Wang (20 min.)</i>
10:05 AM	Break (25 min.)
10:30 AM	Multiwell Performance Prediction and Well Spacing Optimization Using the Fast Matching Method <i>Jixiang Huang (20 min.)</i>
10:50 AM	Time Lapse Seismic Data Integration Using Onset Times Gil Hetz (20 min.)
11:10 AM	A Hierarchical Multiscale History Matching Workflow Applied to a HPHT Gas Reservoir Hongquan Chen (20 min.)
11:30 AM	Integration of Pressure Transient Data into 3D Reservoir Models using the Fast Marching Method <i>Chen Li (20 min.)</i>
11:50 PM	Lunch (50 min.)
12:40 PM	Demonstration of the Production Data Analysis Tool Xu Xue (20 min.)
1:00 PM	Poster Session (30 min.)
1:30 PM	Industry Presentation To be announced (30 min.)



2:00 PM	Streamline Modeling of Carbon Dioxide Sequestration in Saline Aquifers Feyisayo Olalotiti-Lawal (20 min)	
2:20 PM	Machine Learning Based Insights on Well Performance in Eagle Ford Wells <i>Aditya Vyas (20 min.)</i>	
2:40 PM	Probabilistic Decline Curve Analysis in the Eagle Ford Shale <i>Isaac Zhukovsky</i> (20 min.)	
3:00 PM	Break (20 min.)	
3:20 PM	History Matching of a Mature Texas Field for CO2 Enhanced Oil Recovery and Storage Tsubasa Onishi (15 min)	
3:35 PM	EOR From Wettability Alteration in Tight Oil Reservoirs With Multiple Hydraulic Fractures <i>Hye Young Jung (15 min.)</i>	
3:50 PM	Multiscale Method for History Matching Channelized Reservoirs Using Level Sets Rongqiang Chen (15 min.)	
4:05 PM	Wave Propagation Models to Capture Pressure Behavior in Heterogeneous Unconventional Reservoirs <i>Hanyu Li (15 min.)</i>	
4:20 PM	Discussion and Wrap-up Michael J. King and Akhil Datta-Gupta, Texas A&M University (40 min.)	
5:00 PM	Adjourn/Reception	
6:00 PM	Dinner	
DAY 2 – Friday, November 4, 2016		

7:30 AM	Breakfast
8:00AM	Opening Remarks Akhil Datta-Gupta and Michael J. King, Texas A&M University
8:15AM	DESTINY: Tracing and Inversion Hongquan Chen
9:15 AM	FMM Demonstration Hye Young Jung
10:15 AM	Break
10:45 AM	LINK-WELLOPT: Fast Marching Commercial Petrel Plug-in Changdong Yang
11:15 AM	SWIFT: Upgridding and Upscaling Krishna Nunna
12:00 PM	Lunch and Adjourn