

MCERI Annual Meeting The Woodlands, Texas November 6-7, 2014

Agenda

DAY 1 – Thursday, November 6, 2014

7:30 AM	Breakfast
8:00 AM	Opening Remarks Akhil Datta-Gupta and Michael J. King, Texas A&M University
8:20 AM	A Comprehensive Reservoir Simulator for Unconventional Reservoirs Based on the Fast Marching Method and Diffusive Time of Flight <i>Yusuke Fujita (25 min.)</i>
8:45 AM	Streamline-based Transport Tomography Using Novel Tracers: A Field Application <i>Dongjae Kam (25 min.)</i>
9:10 AM	History Matching and Optimal Design of Chemically Enhanced Oil Recovery Zheng Zhang (25 min.)
9:35 PM	Compositional Streamline Simulation with Capillarity and Gravity Effects Using Orthogonal Projection Shusei Tanaka (25 min.)
10:00 AM	Break
10:20 AM	History Matching and Uncertainty Quantification Using Probabilistic Multi-objective Optimization <i>Feyisayo Olalotiti-Lawal (20 min.)</i>
10:40 AM	A Novel Approach for Rate and Pressure Transient Analysis for Shale Gas/Oil Reservoirs Changdong Yang (20 min.)
11:00 AM	Model Segmentation Using Spectral Clustering and Its Application to Reservoir History Matching Suksang Kang (20 min.)
11:20 AM	Rapid Multistage Hydraulic Fracture Design and Optimization in Unconventional Reservoirs Using the Fast Marching Method <i>Aditya Vyas (20 min.)</i>
11:40 AM	Streamline-based History Matching of Arrival Times and Bottom Hole Pressure Data for Multicomponent Compositional Systems Shusei Tanaka and Dongjae Kam (20 min.)
12:00 PM	Lunch
1:15 PM	Industry Presentation To be announced (35 min.)



1:50 PM	A Closer Look at the Fast Marching Method: Causality and Boundary Effects <i>Jixiang Huang (20 min.)</i>
2:10 PM	A Comparative Analysis of Reparameterization Methods for History Matching Jichao Han (20 min.)
2:30 PM	History Matching with Multiple Data Types: An Analysis of Spatial Resolution Gil Hetz (20 min)
2:50 PM	Streamline Tracing on Unstructured Grids Lihua Zuo (25 min.)
3:15 PM	Break (15 min.)
3:30 PM	Diffusive Upscaling: New Developments Peng Zhou (15 min.)
3:45 PM	Carbonate Reservoir Characterization Soumyadipta Sengupta (15 min.)
4:00 PM	Discussion and Wrap-up Michael J. King and Akhil Datta-Gupta, Texas A&M University (45 min.)
4:45 PM	Adjourn/Reception
6:00 PM	Dinner

DAY 2 – Friday, November 7, 2014

7:30 AM	Breakfast
8:00 AM	Opening Remarks Akhil Datta-Gupta and Michael J. King, Texas A&M University
8:15 AM	DESTINY: Tracing and Inversion Dongjae Kam/ Hongquan Chen
9:15 AM	Fast Marching Demonstration Muhammed Al-Rukabi and Hye Young Jung
10:15 AM	Break
10:30 AM	SWIFT: Upgridding and Upscaling <i>Peng Zhou</i>
11:30 AM	GLOBAL: Global Updates Aditya Vyas/ Changdong Yang
12:30 PM	Lunch and Adjourn