

MCERI Annual Meeting

The Woodlands, Texas November 7-8, 2013

Agenda

DAY 1 – Thursday, November 7, 2013

		1544,7,10,000,001,7,2010
7:30	AM	Breakfast
8:00	AM	Opening Remarks Akhil Datta-Gupta and Michael J. King, Texas A&M University
8:20	AM	Fast Marching Method for Complex Grids and Anisotropic Permeability <i>Yanbin Zhang (25 min.)</i>
8:45	AM	Diffuse Source Transmissibility Upscaling Krishna Nunna (20 min.)
9:10	AM	Time-Lapse Seismic Data Integration Including Saturation and Pressure Effects: Norne Field Application <i>Shingo Watanabe</i> (25 <i>min.</i>)
9:35	PM	A Novel Approach for Incorporation of Capillarity and Gravity Into Streamline Simulation Using Orthogonal Projection Shusei Tanaka (25 min.)
10:00	AM	Break
10:20	AM	Geologic Model Ranking Using the Fast Marching Method Feyisayo Olalotiti-Lawal (20 min.)
10:40	AM	Benchmarking of Fast Marching Method with Finite Difference Models Changdong Yang (20 min.)
11:00	AM	Fast Marching Method with Multiphase Flow and Compositional Effects <i>Yusuke Fujita</i> (20 min.)
11:20	AM	Field Application of Fast Marching Method for Shale Gas Reservoir Performance Analysis <i>Neha Bansal (20 min.)</i>
11:40	AM	Sequential Well Placement Optimization Under Uncertainty <i>Yijie Zhou (25 min.)</i>
12:00	PM	Lunch
1:15	PM	Industry Presentation To be announced (35 min.)
1:50	PM	Multi-objective Optimization of EOR Processes: Application to the Norne Field <i>Jichao Han</i> (20 min.)



2:10 PM	Multi-objective Optimization of EOR Processes: Application to ASP Flooding <i>Zhang (20 min.)</i>
2:30 PM	Streamline-Based Transport Tomography Using Novel Tracer Technologies DongJae Kam (20 min)
2:50 PM	Streamline Tracing on Unstructured Grids Lihua Zuo (20 min.)
3:10 PM	Break (15 min.)
3:25 PM	Vug Characterization in a West Texas field using Streamline Based Method <i>Jeong Min Kim</i> (20 min.)
3:45 PM	Carbonate Reservoir Characterization Ashwin Pasumarti (15 min.)
4:00 PM	Integration of Welltest Data with Geologic Models <i>Chen Li</i> (15 min.)
4:15 PM	Identification and Preservation of Large Scale Reservoir Continuity from Production Data <i>Morteza Khodabakhshi</i> (20 min.)
4:35 PM	Discussion and Wrap-up Michael J. King and Akhil Datta-Gupta, Texas A&M University (45 min.)
5:20 PM	Adjourn/Reception
6:15 PM	Dinner

DAY 2 – Friday, November 8, 2013

	• /
7:30 AM	Breakfast
8:00 AM	Opening Remarks Akhil Datta-Gupta and Michael J. King, Texas A&M University
8:15 AM	DESTINY: Tracing and Inversion Dongjae Kam
9:15 AM	Fast Marching Muhammed Al-Rukabi and Jixiang Huang
10:15 AM	Break
10:30 AM	SWIFT: Upgridding and Upscaling Krishna Nunna
11:30 AM	GLOBAL: Global Updates Aditya Vyas/ Zheng Zhang
12:30 PM	Lunch and Adjourn